Miss Butterfly's Stories: Unik nya nama mereka

Monday, 22 August 2011

Unik nya nama mereka

celoteh efalovesukasuki


Niat puasa dulu sebelum baca entry ni!


Sekitar tahun 80-an di Maktab Perguruan Lalala Land (bukan nama sebenar)

Ni kisah pasal mak efa waktu zaman muda mudi dulu, mak efa pernah cite kat efa pengalaman dia waktu orientation week dulu. Ragging  memang teruk tahap dewa lah. Kesian kan, patutlah mak efa berjiwa gagah dan kental orangnya. Sebab dah dilentur dari kecik lagi.

Pastuh, ada satu babak ni. Senior mak efa suruh, kawan mak efa, yang nama UNIK UNIK beratur :


Kau ada nama unik gitew? Haha

Macam apa ja kan perangai senior time tu. keypadlock-betul-perangainya. Bukan setakat tu, senior2 tu siap arah diorg beratur kat atas pentas. Nasiblah zaman kita sekarang ni dah jarang orang nama ikut hari. Kalau tak, ada juga jadi bahan gelak ketawa orang lain. Kesian kan.

Tapi, Orang sekarang tak main lah nama kampung, kita dah main nama RETISS OMPUTEH~  Contoh yang terbaik Diano Dianolella , Nad Tella , Ask Rie . Hehe. Dah tak main dah nama Timah, Senah n Peah ni. Hehe. Kalau ada pun, Fatty (nama sebenar ialah Fatimah) , Sha Sha (nama sebenar ialah Aisyah) Hehehe *no offense





p/s: Pernah tak tanya ibu n ayah, nama kita diberikan sempena apa? *I wonder about my name*








5 comments:

  1. haaaaaaaaaaaaaaaaaa. tukuk palak lak.......=P

    ReplyDelete
  2. nama hari? best gilak...jgn lupe kat freshie tahun depan...hahaha

    ReplyDelete
  3. @ Budak Hati

    Haha, tapi sekarang mana ada dah yang nama Khamis Jumaat sume tu. hehe

    ReplyDelete

Thanks for the comment ^.^//

[close]