Miss Butterfly's Stories: July 2011

Sunday, 31 July 2011

#My Birthday 30 July

celoteh efalovesukasuki


HAPPY BIRTHDAY TO ME~
HAPPY BIRTHDAY TO ME~
HAPPY BIRTHDAY TO ME~

19TH YEARS OLD, I'M GROWING UP AND OLDER
BECOME A TEENAGER AND MORE MATURED

BUT

TILL NOW, I DON'T KNOW WHAT I WANT IN MY LIFE,

THE ONE AND ONLY I KNOW IS

I WANT TO MAKE MY FAMILY PROUD AND HAPPY BECAUSE HAS A DAUGHTER LIKE ME
LOVE U SO MUCH.


AND THE LAST ONE IS,

"kita kawan selamanya k"







Friday, 22 July 2011

Your most recent photo of you #Day 8

celoteh efalovesukasuki


Kaulah bintang hati ku~ ibu.  Hehe


Senyum lah selagi hidup ini masih dipenuhi dengan perasaan gembira
Ketawalah jika ia dapat mengubati kesedihan mu
Menangislah kerana kegembiraan yang kamu lalui ...



p/s: Kalau nak join 10Days Challenge kat sini ye ^__^



Wednesday, 20 July 2011

A photo of you and your best friend #Day 7

celoteh efalovesukasuki


 Bestfriend itu ialah seseorang yang rapat dengan kita.
Bagi saya, bestfriend bukan bermaksud specific/terhad untuk seorang teman sahaja~


they ARE my bestfriends

Ayien/Atte @Smss

Arzie/Koala @ Smss


Porettiess @ Ipgkpp
Mariam/Yam @Smss


Nur/Mimi & Nuraini/Puteyh @SkAgama


Mira @SkAgama

Geng Remote ^__^ @Ipgkpp


Poretties II @IpgKpp

@SkAgama



             Happy with them~ Alhamdulillah sampai sekarang hubungan tu masih berkekalan. Sayangg sayanggg selalu ^__^





Wordless Wednesday #2

celoteh efalovesukasuki












Tuesday, 19 July 2011

A photo of a former crush #Day 6

celoteh efalovesukasuki




 Opss~ 
Boleh tak taknak buat challenge untuk hari ni? 
Haha. Sentap u~





sekian ^_^

Monday, 18 July 2011

A photo of you making funny face #Day 5

celoteh efalovesukasuki


Wahhhh~ dah hari yang ke 5 ^__^

Funny face yang agak2 sopan. Hehe~ Me-maintainkan kesopanan ^__^
Waktu Macbeth Dramatization, ni after persembahan. 
So, makeup pun, agak lentur dah. hehe
Sempat bergambar zoom in punyeee~ . Untuk kenang kenangan lah katekan ^__^



|
|
|
V





p/s:Nak join 10 Days Challenge?kat sini k ^__^


Sunday, 17 July 2011

Deactivate

celoteh efalovesukasuki



Senyum tak perlu kata apa apa ^__^

Antara banyak2 solan dia, jawapan yang paling sesuai ialah:

""I spend too much time using Facebook""

Selamat berhujung minggu sumeorang ^__^


p/s: apsal susah sangat nak deactivate? Banyak pulak soalan dia before kita deactivate, takut kita tak active balik la tu~ Opss =X hehe



A photo that makes you happy #Day 4

celoteh efalovesukasuki



(Google,2011)


Baiklah, kenapa efa pilih gambar di atas sebagai gambar yg dapat buat efa happy?
Kenapa tak gambar MAKANAN ke? Gambar BUTTERFLY ke?
Cecite~ Cecite~

Maksudnya, efa akan rasa happy bila kat screen phone efa terpampang 1 message received.
Happy tahap badak lah senang cite. haha
Happy kot bila dapat message! hehe
Meaning, 
ada orang yang ingat kat kita
ada orang rindu kita
ada orang nak tau kita tengah watpe
ada orang tanya kita dah makan ke belum 
dan


ada orang lebih-lebih nak cite semua cerita yang ada kat dlm inbox phone dia
Oppss~! =X hahaha (terlebih sudaaa)
Jadi senang cite, efa happy lah!! ^_^
 Tak lah rasa hambar je hp tu tak berbunyi tak ber-vibrate. Takde msg.
Kalau macam tu bagus takyah ada handphone.
Buang je handphone korang tu dalam beg efa, tak gitu? #Opss =X
^__^





p/s:Nak join 10 Days Challenge?kat sini k ^__^







Saturday, 16 July 2011

GiveAway : "One Klik One Present by Lyssasecret

celoteh efalovesukasuki

Jom kita join Giveaway cik lyssasecret
Bak kata cik lyssasecret GA ni di buat sempena cik lyssasecret mendapat 10K ++
Tahniah cik lyssasecret ^__^



kalau nak join, klik banner di atas ^__^

Jadi efa nak tag:







Aku Blogger Negeri Sarawak

celoteh efalovesukasuki

         

    Aku Blogger Sarawak. ^__^




Kalau nak join, klik banner =)

  • Daerah Lawas
  • Mee Kolok
  • Institut Pendidikan Guru Kampus Pulau Pinang


   p/s: Kalau kurang paham apa yang aku buat ni, sila rujuk ke blog beliau .





formspring.me

what you don't know and what did i know? http://formspring.me/efazulaikha

A photo of someone you love #Day 3

celoteh efalovesukasuki




Juju atau nama sebenar, Ezzudin Zharfan. Adik bongsu saya ^^
Baru berusia 7 tahun
 sangat rapat dgn dia sebab dari dia baby lagi memang kitorg dah kamcenggg~

Apa yang sweetnya pasal Juju ni ialah, dia akan menangis kalau rindukan aku. #tsk tsk

--Sebelum bertolak naik flight ke Penang--

Aku : Adik kalau rindu kak efa puluk teddy ni k
Juju: Okay

--Mak telefon--

Mak; Napa adik peluk teddy?
Aku: errr ... (malu nak cakap)
Mak: tadi teddy hilang, satu rumah cari teddy tu. (mak gelak)
Aku: yaka? haha. So sweet of u Juju

Sayanggggggggggg adik. love you.
tunggu akak pulang k, bawak adiah.heehe







Friday, 15 July 2011

A photo of yourself a year ago #Day 2

celoteh efalovesukasuki

Let's go~~~~ Day 2
Aucak~


Anak kucing nak mintak friskies ~ haha

The picture was taken when I was in my first semester. Meaning a year ago lah ^__^
Ni mungkin otw nak main futsal, rasanyalah. I pelupa lah you. haha
Muka clean & clear sebab duk terperap je kat dalam rumah, but sekarang? 
*Diam tak perlu cakap apa apa*


p/s:
Nak join 10 Days Challenge?
kat sini k ^__^






Thursday, 14 July 2011

Your Facebook profile photo #Day 1


celoteh efalovesukasuki





Gambar ni di ''captured'' sewaktu pementasan drama Macbeth dan saya rasa ada entry mengenai Macbeth Dramatization nih. Kalau rajin ushar lah, banyak picture, mesti kamu suka dan seronok. hehhehe
Fyi,
 saya memegang watak witch!   hehe, ada rupa tak? Mungkin witch comel~ opps =X haha 
Baju witch ni special, di pinjamkan oleh Mdm Mar, cantik kan baju dia. Mungkin nama baju tu jubah. hehe =P






p/s: i had started my first day challenge, what about you? ^__^



10 days challenge

celoteh efalovesukasuki


Hari ni efa nak join cabaran 10 hari. Bermula dari hari ni ^__^










Day 1 - Your Facebook profile photo 

Day 2 - A photo of yourself a year ago

Day 3 - A photo of someone  you love 

Day 4 - A photo that makes you happy

Day 5 - A photo of you making funny face

Day 6 - A photo of a former crush 

Day 7 - A photo of you and your best friend 

Day 8 - Your most recent photo  of you

Day 9 - A photo of you have taken 

Day 10 - A photo that makes you laugh







Wednesday, 13 July 2011

Wordless Wednesday #1



celoteh efalovesukasuki







durian oh durian

celoteh efalovesukasuki

Sekarang ni kan musim Raja segala buah ni,

Durian

fuh, apatah lagi kat Penang ni, SINGGIT je! hehe

Kat Balik Pulau,
 DUA SINGGIT. Fuh!

panas panas badan badan. hahah


lepas berbuka je tadi, alas perut sikit makan maggi PAMA
lepas tu terus melantak durian.
Alhamdulillah, 2 3 hari ni rezeki melimpah ruah
semenjak berpuasa ni kan #ehem ^__^

kejap ada durian jatuh dari langit lah
kejap ada kek coklat
esok lusa ada kek cheese pulak

Alhamdulillah ^__^

btw, thanks 





Monday, 11 July 2011

mengidam~

celoteh efalovesukasuki


aku tengah puasa
puasa ganti
dan aku rasa
aku mengidamkan


OmG ~~~ T______T #gulpgulp


sabar jelah.





Saturday, 9 July 2011

atlast, no more giveaway entry for today

celoteh efalovesukasuki



mata pun sebelah kuyu sebelah besaq
ramai insan insan yang terabai hari ni
sebab khusyuq sangat ber-blogging
mesti bengang kan entry aku je yang ada kat news feed korang

imsorry
imsorry
imsorry
imsorry
imsorry
imsorry
imsorry
imsorry

p/s: bukan versi amir maharajalawak tapi versi inianwarhadi. opss ^_^


Fuhh
Tak tau lah berapa juta Giveaway aku dah join, tak termasuk contest lagi.
 Kesimpulannya, i am so tired. Need rest, tomorrow will start doing my assignment. yeah~
harap harap ada giveaway yang sangkut, 

kalau tak sangkut


#aku nak beli bag kat shopping online tu. Serious bukan main main. Wait and see.


Nite all ^_^



"GiveAway cik Dil : Kami nak banner flash dan doodle FREE"

celoteh efalovesukasuki


Kalau nak join. Klik SINI ^_^.


Hadiah untuk Giveaway beliau ialah:

 1 Banner Blog Flash 130x130 + 1 Doodle Free untuk 5 pemenang bertuah

Dan tidak lupa juga tarikh tutupnya ialah:

GA ini akan bermula pada 2/7/2011 sehingga 31/7/2011

Join jangan tak join ^_^

Jadi efa nak tag



p/: wish me luck ^_^



" 31-7 Birthday Giveaway!"

celoteh efalovesukasuki



Jom join. Klik kat sini.


Ucapan efa, Happy Birthday utk si kembar 4. Hehe. Mesti excited n seronok kan bila tau ada org sama birthday ngan kite. Same goes to me ^_^ Btw, my birthday is the day before u all nye birthday 30 july. ehem. Promote pulak. haha

Have a wonderful becoming birthday ^_^




Okay sebelum itu diingatkan tarikh tutup penyertaan adalah pada31 Julai 2011 jam 12.00 tengah malam. ^_^

Sling Denim Bag Giveaway

celoteh efalovesukasuki


Jom join giveaway nih ^_^
Sila klik di sini

Seronok kalau join. 
Hadiah pun, berpatutan dan ber baloi baloi.

Sling Denim Bag tuu.
Free tuu.
Suke tak?
Kalau suke
JOIN ler ^_^

tp before tu, ni hanya untuk follower Sharmila je. 
Kalau nak join kena la jadi follower die. ye dak? ^_^

Tarikh tutup: 19 Ogos 2011





"Contest JAM TANGAN FREE by yuyue and kazen"

celoteh efalovesukasuki



syarat-syarat join

1-Follow blog yuyue :)..and letak lam bloglist..bukan per..nanti senang korang nak tahu perkembangan contest nieyh..coz yuyue akan salu update..ner tau ada penambahan hadiah ker..kan2??..xder paksaan :)

2-Kalau sudi klik lar LIKE tuh yer... :)

3-Buat entry,Letak header blog yuyue dalam entry,dan linkkan ke entry nieyh..

4-Tagkan beberapa orang..terpulang lar berapa orang :)

5-tinggalkan link entry korang kat entry nieyh eyh... :)

Pemenang akan dipilih melalui LUCKY DRAW..2 pemenang bertuah yang diumumkan nanti :)
TARIKH TUTUP : 01 / 08 / 2011 :)



 Saya nak tag


Sabella
eira afiq

 dan sesape yang baca entry nih ^_^






klik di sini

" Walnut Shoppe 1st Giveaway "

celoteh efalovesukasuki


Sempena PEMBUKAAN RASMI blog Walnut Shoppe nih beliau berbesar hati nak buat Giveaway beliau yang pertama ni ..

Syarat-syaratnya ! :
1. Menjadi follower Walnut Shoppe.
2. Letak banner di atas dan link kan balik ke blog ini.
3. Buat entri tentang Giveaway ini yang bertajuk " Walnut Shoppe 1st Giveaway "
4. Tag sekurang-kurangnya seorang ! (pastikan mereka yang ditag tahu)
5. Tinggalkan komen anda beserta URL dan ID Follower anda (^^)

Hadiah :
Pemenang dibenarkan memilih 1 daripada hadiah seperti yang tertera di banner. Maksudnya ada 6 hadiah untuk 6 pemenang bertuah ! (Free2 je ^^)
[ Saiz : 12cm x 6cm ]

Tarikh Tutup :
10 Ogos 2011

Cara Pemenang Dipilih :
Pemenang akan dipilih menerusi cabutan undi oleh beliau sendiri pada 12 Ogos 2011 .. ngee~


Mungkin, sesape yang baca entry nih patut join. Sebab senang je cara nak join nye ^_^


Saya nak tag




Giveaway Tiny Pillow

celoteh efalovesukasuki
Hari ni, rajin sangat join Giveaway kan. hehehe
Sekarang kita join Giveaway Tiny Pillow pulak.


Kalau sudi, join lah, klik disini

mengapa korang suka dengan tiny pillow felt craft yang dni buat
  • Jawapannya, sebab efa x reti nak buat bantal yang comel macam dni buat ^_^
ceritakan jika korang menang giveaway ini, warna dan design bantal macam mana yang korang inginkan
  • Warna pink, sebab tu my peberet kaler. Dan efa nak bentuk rectangle dan ada gambar bunge bunge yang comel dan yang penting ada BUTTERFLY . hehehe ^_^

Korang nak tengok contoh tiny pillow tu tak? Jap ehh





Cute kan, kalau teringin, joinlah giveaway beliau =)




' shiema sufian : FIRST GIVEAWAY '

celoteh efalovesukasuki


Jom join, klik disini


Hadiah menanti ialah:

Jeng jeng jeng ^_^

pertama : pendrive 8gb
kedua : pendrive 4gb
ketiga : topup RM30
tiga hadiah saguhati


Lumayan tak lumyan. memang rugi kalau tak join. Mnalah tau, tuah korang kan. Yelah, tuah ayam nampak di kaki. Tuah kita? hah, jawab jawab. hehehe  ^_^


p/s: saya tag sesiapa yang baca entry nih =)

"1st GIVEAWAY mohdkhairi.com"

celoteh efalovesukasuki


Klik disini kalau nak join ^_^

Syarat-syarat nak menyertai:

(1) Follow blog beliau untuk mengetahui segala update mengenai giveaway ini.
(2) Klik butang 'like' fanpage HAIRIEcerulean di sini : HAIRIEcerulean
(1) Buat tajuk entri: "1st GIVEAWAY mohdkhairi.com" 
(2) Letakkan banner giveaway di atas dan linkkan ke entri beliau.
(3) Suka hati korang nak tulis apa ataupun tak nak tulis, beliau tak kisah. (hehehe)
(4) Dah siap, tinggalkan URL entri anda dalam ruang komen entri beliau

 Tarikh tutup: 

Ahad, 17 Julai 2011 jam 11.00malam
** tarikh tutup mungkin akan berubah bergantung kepada jumlah penyertaan dan juga maklum balas daripada pembaca.

23 pemenang akan dipilih menggunakan cabutan bertuah yang akan dilakukan oleh pihak penganjur sendiri. Segala perkembangan akan diberitahu kelak.

Pemenang: 

23 pemenang akan dipilih menggunakan cabutan bertuah yang akan dilakukan oleh pihak penganjur sendiri. Segala perkembangan akan diberitahu kelak.
 

Hadiah:

Kalau nak tau, pegi usha sendiri kat blog beliau. Apa yang penting, haruslah lumayan :p *hehehe*



P/s: Semoga saya berjaya + bertuah ^_^



"Perrghhhh: SURPRISE GIFT DARI JAKARTA & BANDUNG"

celoteh efalovesukasuki



SWEET LIZAHANUM
header blog beliau ^_^


klik blog SWEET LIZAHANUM kalau nak join ^_^


nape saya patut di pilih sebagai follower bertuah yg dpt  GIFT tersebut

|
|
|
V


Tuah ayam nampak di kaki,
Tuah manusia siapa yang tau ^_^

Saya ni tak pernah kena kalau cabutan bertuah,
tapi tu tak bermakna saya ni bernasib malang.
Mungkin kalau saya join give away ni,
mana tau saya bertuah boleh dapatkan GIFT tu. ye dak? hehe
Lagipun, Jakarta Bandung sume tu, belum pernah pergi lagi.
Harap harap saya lah orang yang bertuah tu. ehee





"Jom SENYUM bersama Shazny Salleh"

celoteh efalovesukasuki


Okay ini contest first yang efa pernah join. Wawawa :0
Mungkin~ saya tak ada confident yang tinngi untuk join contest, tapi sebab hari ni agak bersemangat. Apa salahnya kalau efa join kan ^^

|
|
|
V

Senyum  itu kan sedekah, jadi takde salahnya kalau kita senyum. Bukan kena bayar pun, bak kata cikgu saya kat sekolah renda dulu ^^

Jadi di sini, saya letakkan gambar saya yang tengah senyum.

aucak ^_^
Nama saya Efa Zulaikha.
(Shazny Salleh kata " bawah gambo korg senyum yg korg dh snap tu letak la nama samaran korg supaya aku taw korg ni lelaki atau pompuan(zaman skang ni lelaki dan pompuan dah susah nk beza, nampak sama je kenkadang...huhu)" Haha biar beno? haha)



Dan saya nak tag:

4. Joker
9. Farizz



p/s: Senyum tak perlu kata apa apa. Walaupun tak menang T_T




"Mega Giveaway by Yana & Cik Putih"

celoteh efalovesukasuki



Jom kita join Mega Give Away mereka! ^_^ Hadiah lumayan tuh. Rugi kalau tak join taw.
|
|
|
|
V
Klik disini kalau nak join.
pastuh
Kalau nak tengok hadiah hadiah die tgk kat sini.

Jadi saya nak tag:


dan mereka yang baca entry nih ^_^



SYARAT SYARAT:

  • Follow Cik Yana  DAN Cik Putih 
  • Buat satu entry bertajuk "Mega Giveaway by Yana & Cik Putih"
  • Copy banner di atas & paste di dalam entry tersebut. Linkkan gambar tersebut kepada entry GA tersebut..
  • Tag 3 rakan anda dan pastikan diorang tahu pasal GA ni.
  • WAJIB tinggalkan link entry contest ANDA kat ruangan komen.
  • Contest ini akan berakhir pada 8 Ogos. ( Jika tarikh bertukar akan diumumkan ) 
  • Kalau rajin like la fan page cik putih& cik yana sekali , tu pon kalau rajin la.tak paksa okeh.
  • Copy senarai sponsor kat bawah dan letak dalam entry korang tu.


senarai sponsor :
  1. Scarf Sweethoney
  2. Wirda Azurainie.  
  3. Droplet House
  4. Lens Mania
  5. Ayu-Raudhah Shawlstore
  6. Nora Nabella
  7. Applepinkbow
  8. Syafeika Edora
  9. pixel mania
  10. Wan Hazel 
  11. Momo Chan Collection 
  12. NHL Colloection
  13. Kei Seinchi
  14. Sya Razali 
  15. Aimi Craft 
  16. Habibi Hamid
  17. Shawl Az 
  18. Imann Abdul
  19. Aan Boutique
  20. KZ Nabihah Boutique
  21. Ciktiqz Adamaya
  22. Tri Fa
  23. Kittyshawls 


p/s:  Hope aku dapat :p hehehe




[close]