Miss Butterfly's Stories: 2010

Thursday, 16 December 2010

oh tidak !

celoteh efalovesukasuki


mengandung , macam mana lah perasaan bila kita sendiri yang mengandung ye. mesti macam macam perasaan ada . bercampur baur suka gembira excired mesti lah ada . tapi yang paling utama ialah MAK !! TAKOTTT ~.~


ewah  ewah efa ni , memang x sabar nak mengandung ek ? kawen pun belum . HAHA . okay okay sebenarnya macam ni , semenjak dua tiga empat menjak ni efa selalu sangat mimpi yang pelik2 . ada sampai menangis nangis pulak tu . adoii . wat segan je , nasib la kazen kat sebelah tak dengar .

pastu ni , malam tadi mimpi pulak yang efa mengandung , macam nak besalin dah . OMG  ~.~ scary kot . sampai menangis gitu !

pastu sebelum ni saya mimpi seseorang meninggal dunia  T__T

haiyakk ! bangun tido , OMG air mata mengalir . pagi nya terus call kawan saya tu . alhamdulillah , syukur mimpi tak jadi kenyataan ;)



kawan saya cakap , mimpi tu cuma lah mainan tido . tapi kadang kadang ada petanda .

hmm . yeke ? macam tipu je .

jadi apa yang penting sekarang



بِاسْمِكَ اللّهُمَّ أَحْيَاوَأَمُوتُ

Ertinya :
Dengan nama-Mu ya Allah aku hidup dan mati

Wednesday, 15 December 2010

kemana saya menghilang

celoteh efalovesukasuki

hi DECEMBER ^__^

sorry blogger readers , sebab menghilang tanpa berita mahu pun secebis nota , minta maaf kerana bersikap kurang sopan . hehe.

saya memanfaatkan cuti cuti yang diberikan bersama keluarga tercinta dengan pergi bercuti ! hehe



ber juta juta minta maaf sebab entry ni sangat pendek memandangkan line yang sangat mencemburui saya , huh ! benci . maaf ye korang . next entry akan saya sertakan dengan pictures percutian saya <3 

Saturday, 27 November 2010

floating in the air

celoteh efalovesukasuki


me                : how u find your true love ?

snow white   : through a true love's kiss

me                : how did you know he's the one ?

snow white   : when he continued my duet songs ^__^

me                : wow ! did u n him go for a date ?

snow white   : a date ? what is it ? a stranger word . hm

me                : u n him , having dinner together just the two of you , talking about like and dislike . did u ?

snow white   : oh , a BIG no ^__^

me                : i noe that we were different , u in a fantasy life , i mean fairytale . but how about me ? i was in a                       reality , the real world *sigh






damn sweet <3
 






it was not a big deal either u were in a fantasy or reality life because true love is always be in the end of the story and will live happily ever after <3  -efazulaikha-



p/s : idea fully from otak efa ;) sebab sangat terpengaruh dengan fairytale semenjak menghabiskan masa bersama sama adik ku si judin  ^__^ sambil type ni ,terasa floating in the air , yuhuuu ^__^

Friday, 26 November 2010

kau dan dia panggil aku ..

celoteh efalovesukasuki






Ye saya tau saya pelik , <3 a bunch of thanks ye teman ku yang mesra (TTM)

     

  • Aku pelik dimata mu itu sangat sweet
  • Semua yang ku buat pelik
  • Aku takut kucing , itu pun kau cakap WEIRD
  • Aku tak ada pets pun kau cakap pelik
  • Aku gelak takde sebab pun pelik? Sebenarnya ada sebab, tapi malas nak explain sebab kau banyak tanya :p
  • Kadang kadang kalau call , tak sah tak panggil aku  WEIRD kan?

sebab  kau dan kau memang suka panggil aku pelik kan , ngek nya kamu !
apa apa pun , aku tetap heart both of u , teman tapi mesra ~ J  


p/s :  RAWWRRR  *love u in dinosaur style :p

meow -

celoteh efalovesukasuki

bila rasa marah dengan cakap je tak berkesan atau dalam erti kata lain tak puas . jadi dengan menggunakan animation sangat lah berkesan bagi saya ! haha

okay straight to tthe point , sangat marah okay sekarang ni , haishhh  geram sangat sangat ni





nothing much to say . shut my mouth !!



a BIG thanks



celoteh efalovesukasuki



award yang bergabung , hehehe

okay , firstly , a BIG thanks to Nana and amynazwa sebab bagi award ni ! ^__^   WHOA ! your blog is so CANTIK tahu ?  
cantik ke ? hehe , thank you sebab cakap blog ni cantik hehe and terasa dihargai pulak T___T hehe , okay mengada di situ . stop , kena jawab tag bila dah dapat award ni , jom :)  

♥ nama penuh : Dayangkueffazulaikha bt Awangkudrahman
♥ pelajar ipgpulaupinang b.ed tesl
♥ 18 tahun yeahh ~ 18sx dah lepas LoL :p
♥ wearing hijab . LoL perlu ke bagi tau? :/
♥ sensitive okay and instinct i sangat lah super duper power :)
♥ kerajinan mengikut mood semasa dan keaadan :p







okay , ini pulak award yang kedua , ambik ? haha , taklah . blogwalking kat blog Nana hehe . jadi dah dia tag sapa yang baca. jadi ambik lah . hahaha , memangg tak tahu erti malu ^__^  xie xie dear . SUPER STAR BLOGGER tu . jadi conclusion nya , kalau kamu kamu kamu nak award jugak sila sila lah rajin kan diri tu blogwalking okay ;) next ? mari kita jawab tag dulu jom ~ 



1. Sila jelaskan kenapa anda suka berblogging
sebab saya suka bercerita menaip dan merepek , haha . 

2. Apa motif anda nak tarik follower ? Anda superstar ke ?
taklah , HELLO , tolong sikit okay . sebab saya suka baca cerita diorang dan yang follow saya tu pun sama lah jugak ;) sharing is caring kan? 

3. Cerita sikit perangai anda .
sensitive
kalau period sangat emosi tahap dewa
rajin ikut mood 

4. Best tak dapat award ? Excited maybe ?
best ^__^ sebab rasa macam dihargai dan suka lahhhh <3 u !

5. Pernah tak terfikir nak masuk magazine aka nak me-war-warkan blog anda ? 
Mengapa ?
err , tak okay. sebab over pulak tu . tak mahu lah jadi si bongkak si tamak yang tak tahu malu . LoL :p

6. Sila tag blogger lain untuk menerima award ini 




Tuesday, 23 November 2010

kore cerita yang berhabuk

celoteh efalovesukasuki


aku nak kuar dari simpang tu , aku dah tengok kiri dan kanan . aku rasa dah takde kereta lalu lalang. jadi aku pun masuk gear satu , tekan minyak . tak sampai seminiit , boommmm ~ ! kereta ku di langgar  T__T  hujan renyai renyai waktu tu . perasaan aku ? TAKUTT teramat sangat sangat sampai nak terkencing , muka pucat nak mampus bagai ayam berak kapur.

dalam fikiran ku cuma satu  :

adakah aku yang melanggaar atau aku yang dilanggar , sebab aku tak tau dari mana datang nya kereta ituuu  T__T  sedihh . kereta ku "bercium" dengan sebuah kereta CRV brunei . haishhh ! dan pemandu nya seorang perempuan cina yang garang macam HARIMAU nak makan orang . mentang mentang aku nampak innocent suka hati dia nak marah aku !  < weii , aku ada lesen lah budus ! ko tu yang drive laju nak mati macam nak mampus , tak tau ke ni bandar kecil/daerah/ bukan bandar besar macam brunei T__T napa nak laju laju sangat weiiiii >

benda ni terjadi kira kira dalam bulan jun 2010  

*okay , aku sangat emosi ^___^ tapi wajar okay kalau aku nak emosi terlebih*





aku rasa aku  phobia   tapi aku tak nak admit nyaaa . sebab aku tak pasti . arghh ~! apa yang penting aku rasa takut bila bapa n mak aku drive agak laju , even kalau kawan aku pun . aku akan cakap slow sikittt , errr . bahaya tauuu .  okay , aku sangat rimas dengan keadaan aku . hmm . lagi satu aku sangattttt TAK NAK lalu atau guna jalan yang pernah aku accident dulu . huh !

dan tadi , aku drive setelah lama tak drive sebab kan before ni kat penang . jadi aku drive lah kat kawasan kampung , tak banyak kereta. aku drive sangat slow 20 je . haha . tak pun naik sikit 30 . haha . budus kan ? tangan aku SEJUK serupa mayat tauuu ?  T___T serammmm ~




p/s:  macam mana ni ?? aku tak nak phobiaaaaaa  T__T  sobs* sobs*

jangan tipu diri sendiri

celoteh efalovesukesuki

im in love? hahaha . buduss ~ tipu jee . wekkk :p



dia sakit sekarang , kekurangan vitamin dalam badan . tgk badan pun dah tau , kurus sangat . sedih ada jugak and kadang kadang terfikir napa aku MESTI sedih ? aku sayang kan dia ke ? haishh sayang sayang sayang kejap kejap rindu rindu pastu cinta cinta cinta <3
PENAT dengan semua ni , permainan dunia ni . haishh . boleh tak kalau aku nak cakap

cepatlah aku ni habis belajar , pastu kerja pastu kawen . hahaha . kan senang , penat penat tak nak couple ! haha  i wish he will understand why  ^__^(Y) peace babe ~

okay, dah sakit tu pulak kena tahan kat hospital , adoiyai ~ inilah nama nya ujian . ujian ujian . ujian agar si dia bersabar dan ujian supaya aku bersyukur sebab kesihatan yang di berikan kepadaku. lepas tu , aku rasa sangattttt tersentuh dan bersyukur sangat sebab dilahirkan dalam keluarga yang sederhana , dan aku harus bersyukur ada lagi orang yang kurang mampu sama ada untuk membiayai wang hospital . hmmm T__T si dia bukan lah dari keluarga yang kaya raya , tapi mampu . 
< stupid , ayat macam haram , lintang pukang berputarr belitan T__T >


aku sayang kat ko , harap ko tau ni ngek ! boleh tak ko tunggu aku dan beri aku masa , kan kita janji  17 jul 2017 kan3???  jadi apa yang penting sekarang , ko jaga kesihatan ko tu demi aku k, aku nak ko tau yang aku sayang ko. aku sedih tau tak sebab sejak kebelakangan ni kau asyik sakit je , dah la aku jauh , susah nak tengok tengok kan kau , dah kurus . makan banyak sikit boleh tak? aku tau ko dah makan banyak , lebih banyak dari aku tapi badan ko still kurus kepeng macam tu tak mcm aku makin mengembang  T__T , takpe . ko minum air 8 gelas sehari OKAY ! < sila dengar nasihat doctor tak jaid ni k >


aku mintak maaf mungkin selama ni aku rasa aku tipu diri sendiri T__T aku sayang ko . hope ko sabar k . kalau sayang , tunggu k ^__^








 p/s :  harap "ko" tak baca entry ni  , sbb      *malu*   
  

Saturday, 20 November 2010

couples of the day ^__^

celoteh efalovesukasuki


Salam ^__^
firstly , enjoy the pictures  ..
ini lah si romeo dan juliet , konon nya lah :p

ni pulak abang aku si charming dan bini dia si kak ella . haha

haa ! ni kartun zaman nenek aku . nobita dan sizuka yang sangat tak matured ^__^

haha ! copy dari buku adik aku pulak . ops . okay ini lah aladin dan jasmine yang padan bagai pinang berbelah belah . haha ^__^

Setiap kejadian di dunia ini ditakdirkan berpasangan , sama ada manusia mahupun binatang yang tak mempunyai akal itu.
Rasa bahagia sangat tengok semua ada pasangan contohnya ;

©     ROMEO & JULIET
©     YUSOF  & ZULAIKHA
©     ADAM  & HAWA
©     ALADDIN & PRINCESS JASMINE
©     PRINCE CHARMING & CINDARELLA
©     NOBITA & SIZUKA
©     BEAUTY & THE BEAST

Romantik kan :P ahaks ! suke pulak aku kumpulkan pasangan pasangan yang sebenarnya ada sesetengah kita yang tak perasan . hehe . jadi aku try lah nak kumpulkan diorang ni, together dalam entry aku kali ni. J
See , how sweet I am . meoww~meoww~

Menurut hadith ;

Peliharalah wanita itu dengan sebaik-baiknya, sebab sesungguhnya wanita dijadikan dari tulang rusuk dan sesungguhnya yang paling bengkok adalah tulang rusuk yang paling atas sekali. Maka jika kamu cuba meluruskannya nescaya ia akan patah. Dan jika kamu biarkan saja maka, ia akan tetap bengkok. Sebab itu, Peliharalah wanita dengan baik.


Melalui lirik lagu De-hearty ;



Dicipta engkau dari rusuk lelaki,
bukan dari kaki untuk dialasi,
bukan dari kepala untuk dijunjung,
tapi dekat di bahu untuk dilindung,
dekat pula di hati untuk dikasihi,
engkaulah wanita hiasan duniawi…

sweet jugak kan lagu ni , tetiba rasa nak dengar balik ^__^ haha
okay sampai sini saja entry kali ni , selamat berjiwang <3 heart anda !

Friday, 19 November 2010

blog saya tukar lagu ^__^

celoteh efalovesukasuki <3


okay , sejak berkurun asyik lagu atilia and monoloque  je yang berkumandang , akhirnya telinga aku ni pon dak naik BORING tahap dewa + tahap gaban ( bak kata kawan aku si siti nur azaanee tu, haha . nama full gi tu yo!)
so , hari ini , detik ini , aku pun bercadang nak tukar lagu aku , walaupun terasa kesedihan di hati ini ( tuii ) , aku tukar lagu omputeh ( euuw ) i mean , english song  ^__^ hehe.

speak now by taylor swift  ^__^ sangat soft  suaranya + sweet . haha. tp disebalik lagu ni , sgt sedih okay  T__T  sian nya perempuan tu , dushh . utk lelaki itu . grrr >__<

lirik dia mcm ada certain words tu , just ignore it k ^__^ muahhh :*



I am not the kind of girl,
Who should be rudely bargin’ in on a white veil occasion,
But you are not the kind of boy,
Who should be marryin’ the wrong girl,

I sneak in and see your friends,
And her snotty little family, all dressed in pastel,
And she is yelling at a bridesmaid,
Somewhere back inside a room,
Wearing a gown shaped like a pastry,
This is surely not what you thought it would be,
I loose myself in a daydream,
Where I stand and say:

“Don’t say yes, run away now,
I’ll meet you when you’re out,
Of the church at the back door,
Don’t wait or say a single vow,
You need to hear me out,”
And they said, “Speak now,”

Fun gestures are exchanged,
And the organ starts to play
A song that sounds like a death march,
And I am hiding in the curtains,
It seems I was uninvited by your lovely bride-to-be,
She floats down the isle like a pageant queen,
But I know you wish it was me,
You wish it was me, don’t you?

Don’t say yes, run away now,
I’ll meet you when you’re out,
Of the church at the back door,
Don’t wait or say a single vow,
You need to hear me out,
And they said, “Speak now,”

Don’t say yes, run away now,
I’ll meet you when you’re out,
Of the church at the back door,
Don’t wait or say a single vow,
Your time is running out,
And they said, “Speak now,”

I hear the preacher say,
“Speak now or forever hold your peace,”
There’s a silence, there’s my last chance,
I stand up with shaking hands,
All eyes on me,
Horrified looks from everyone in the room,
But I’m only lookin’ at you,

I am not the kind of girl,
Who should be rudely bargin’ in on a white veil occasion,
But you are not the kind of boy,
Who should be marryin’ the wrong girl,

So don’t say yes, run away now,
I’ll meet you when you’re out,
Of the church at the back door,
Don’t wait or say a single vow,
You need to hear me out,
And they said, “Speak now,”

And you say,
“Let’s run away now,
I’ll meet you when I’m out of my tux at the back door,
Baby, I didn’t say my vows,
So glad you were around when they said, ‘Speak now,’”

Taylor Swift - Speak Now Lyrics
gorjes okay , ^__^. kalah gaga . haha . ops :p



p/s : enjoy my song during reading my entry <3 heart u my blog reader :*

sekelumit masa untuk ini ~

celoteh efalovesukasuki

assalamualaikum :) hallo people


first of all nak cakap thanks to Liyana sebab bagi award ni ! hehe . suka suka plus like like meh ^__^ tak sangka pulak blog yang pretty but ugly ni dapat award . hikhikhik .

cantek ke ? thanks ^__^ haha


okay , sudah dengan award , what's ne


I was here , at my home sweet home


haha . story dah expired lah . khamis dah sampai rumah . tapi takde kesempatan nak online . haizz .



ok , what is coming next ?



kumpul duit , nak sampaikan target rm30 ? haha . for what ? huh  T__T  untuk ipg leeerrr . heart my ipg :p


okay lah , itu sahaja . before end my entry


selamat hari raya aidiladha untuk blogger yang beragama islam di seluruh Malaysia dan di mana jua berada ^__^



p/s : tajuk entry bermaksud , saya sangat rushing buat entry ni T__T sebab , tak mahu duduk berjam jam     depan lappy . grrrrr  >___<


salam`!

Monday, 15 November 2010

i am single but not available

celoteh efalovesukasuki

okay , title tu . its officially okay



Nampak tak muka serious saya tu . hehe . maksud saya , gambar cartoon yang cantik itu

okay tutup kes yang kat atas okay ;)









sorry dah lama tak update blog ni :

  • busy , assignment nak kena hantar < sticky alasan kot >
  • nak balik sarawak , barang BAPAK banyak macam nak pindah
  • shopping je , every weekend , beli apa pun tak tau . haha
  • menghabiskan masa facebook-ing 
  • spent time dgn kawan , nanti rinduu :)
  • bila nak start blogging je , PAP ! terus shutdown
hope , all yang ter- shortlisted tu , accepted k :)


okay , satu GOOD NEWS ;

saya balik rumah esok , dan akan bercuti sampai 2 januari 2011 < lagi 6 taun nak kawen  , lol >
sangat happy okay ! ^__^ miss my family so muchhhhhhh ! plus my siblings , hehe . kitorg sangat rapat , bond between us can't be cut down ( merapu , stupid ) okay sambung , flying to sarawak , err actually sabah . sebab , hometown saya kan kecik jer , mana lah ada international airport ni , tapi dah kira up lah ada domestic airport . korang ade ke ? takde kan ?  :p dari sabah , naik car pegi Lawas 3 and half hour je :) je ?? err , kejap lah tu kan . hehe . rasa kejap bila TIDOR dalam car . haha .

okay , cukuplah , cukup cukup . enough


haa ! before tu nak bagi tau ,


MURUKU KACANG DAL sangat sedap okay ! try lah makan . mesti nak lagi . hehe . especially yang tesco punya , credit to kak lily , hehe , sebab belanja saya makan ni , waktu usrah ;)

ini lah rupa muruku kacang dal , sedapppp nye :p hehe




hehe . okay , itu sja . yang penting , rasa macam TAKNAK merokok  TIDO . hehe :P sebab , excited tahap dewa ni , nak balik , nak amkan masakan mak . winduu babu n bapa muach ! (sweet kan saya) ;)

assalamualaikum , blogger aka reader ;)

Wednesday, 10 November 2010

Tuesday, 9 November 2010

ok ! besarrr punya :)

celoteh efalovesukasuki

assalamualaikum ^__^

wahhh . memangg besar , besarrr punyaaa !!


hehehe :))))



saya tukar header baru laa ^__^ header lama simpan kat stor . hehe . sebab segan pulak letak picture macam kanak kanak ribena kat header tu . ni tukar header baru, simple je . hehe

as simple as me ^__^  hope korang suka lah . 


kalau tak suka , just let me know k . i'll try to make a new header :)  <3 


POPEYE :))
salam.

Monday, 8 November 2010

bersyukur kepadaNYA (ALLAH) ~

celoteh efalovesukasuki




video : credit to Soutul Rafiq


lepas saya tengok video ni , saya rasa hiba sangat T__T

saya rasa , Ya Allah , bersalahnya aku .

saya pun memutuskan untuk berkawan saja denganya . kerana ini merupakan cara yang terbaik .

alhamdulillah .



biarlah cinta ku sekarang ini hanya kepada MU ya allah dan kepada keluarga ku .
bila diri ini sudah berasa bersedia utk melangkah ke peringkat seterusnya , maka betunanglah utk mengenali hati budi masing2 , dan seterusnya berkahwin lah dengan niat kerana allah taala <3

apa yang penting : <3 family focus on study + work + hari akhirat .

Sunday, 7 November 2010

shame on me !

celoteh efalovesukasuki


entry hari nak letak picture je , nak show off kat korang yang aku sangat malu ! (-.-)

mula mula blushing gila tahap badak


pastu cakap kat myself macam ni ! ceit -     


     
ok <3 i admit it , SANGAT MALU OKAY :S



sangat malu sebab awak baca entry saya yang before ni , meowww ~ malu tahap badak !




p/s : i hate u but i love u , confuse . haha *kidding

AWAS : entry penuh kejiwangan ! ^__^

celoteh efalovesukasuki


 kalau tak nak baca saya tengah berjiwang jangan klik >>>>>  HAHA ^__^

awak , napa awak suka saya?


jap eh awak. saya GOOGLE dulu ^__^


alaa , awak ni . suka sangat main main . hehe


betul lahh . hehe .


cepatlah cakap , sebab apa?? hehe


jap , tgh busy ni . GOOGLE  . focus focus . hehe


awak ni kannnn . haiz . *tumbok dia . haha . memang kejam*


okay okay cik puan . hehehe :))  sebabbbb , takde sebab saya nak suka kat awak, saya  bukan suka kerana kecantikan awak , mahupun kelebihan awak . <3 sebab , the way you are , and sebab orang yang saya suka itu awak . tp mungkin sebab awak manja, walau apa pun , cinta saya kat awak tak lebih dari cinta saya kepada Nya . ingat tu ^__^ , kan saya ada cakap kat blog saya . awak tu pon jgn lebih2 sayang kat saya . haha ^__^ *ayat dia memang sgt skema okay , sabar jelah aku . tapi . like like. hehe



okayy boss , ishhh .awak membebel je tau ! cakap je saya , dia sendiri tak sedar . hehe



- tamat sesi berjiwanggg :))) -




# cinta tak perlu sebab ^__^  he learned and applied it .




p/s ;  ily2 even sometimes saya terabaikan awak , esp waktu saya tgh ber-shopping macam dua hari yg lepas ^__^ hehehe .

Saturday, 6 November 2010

anda rasa tenang lepas baca ^__^

celoteh efalovesukasuki


  • rasa serabut 
  • rasa macam semua tak kena
  • rasa macam , grrrr ! meoww ! >__<
  • rasa , aku nak campak semua benda kat bawah pastu tak reti nak kemas balik
  • rasa , orang lain wat korang rimas kan
  • rasa , nak makan coklat . so , rasa tenang ?
  • rasa , nak cuti  jee manjanggg
  • say NO to exam ? haha
  • say YES to holiday ? haha
  • say NAK NAK to shopping ? haha

ohh tidak ! anda rasa semua ni ke ? kalau anda rasa 5 / 10 ada persamaan saya cadangkan anda bca doa yang kat bawah ni ^__^

رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي . وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِي . يَفْقَهُوا قَوْلِي
Maksudnya : "Wahai Tuhanku, lapangkanlah bagiku, dadaku; "Dan mudahkanlah bagiku, tugasku; "Dan lepaskanlah simpulan dari lidahku, "Supaya mereka faham perkataanku"               
(Taha : 25,26,27)






# insyaALLAH :) its really help me <3
 
# thanx for reading , blogger ^__^

Thursday, 4 November 2010

anak kesayangan warden

celoteh efalovesukasuki

sejak aku masuk hostel aka blok jambu ni , aku rasa aku lah anak kesayangan warden aku *HAHA ketawa dengan penoh sopan + kegedikan*

perasaan sungguh kan statement kat atas tuh , haha . actually , macam ni ceritanya. sejak aku masuk i4p ni pada jun 2010 atau lebih specific nya aku stay kat blok jambu ni , macam2 je aku buat yang melibatkan "incik azmi"
merangkap warden aku ^__^ hehe .

peristiwa 1 :

aku tertinggal pensil box aku kat kedai print/photostat kat recsam,pastu aku patah balik recsam. kedai tu dah tutup . sangat NGEK T__T . aku call tuan punya kedai , dia cakap "ang mai isnin , baru kedai bukak meh" keciwa nya ku. dengan perasaan yg hampa aku balik bilik dengan harapan nak tidurrr . apabila aku masuk je bilik , ceit *mencarut di situ kunci locker aku kat dalam pensil box aku . NGEK T__T lagi sekali . meowww~ aku apa lagi , terus calling"incik azmi" hehe . "incik,kunci locker sy tertinggal jadi sy tak boleh nak bukak locker sy,ada pembuka mangga tu tak incik?''   hehe , sedih taw , dah la JUNIOR pastu baru masuk pulak tu , hampehh tol T__T . "ok2 ,nnt sy dtg tlg bukak mangga tu dgn pak guard sekali sy bawak"   haha . sayanggg warden ku ^__^ err~ pak guard pun nak jugak ? -__-

peristiwa 2 :

satu hari , aku ada discussion.discussion aku @nona sampailah dekat pukul 11 malam , tp jam enset nokia aku waktu tu , belum lagi , baru pukul 10:45 , betul okay ikut jam astro. haha ^__^ tapi, gate jambu kesayangan aku ni dah tutup derr -____- nasib aku ada kawan aka roommate aku , izan . aku pun mcm biasa calling "incik azmi" , heheh . pastu dari koridor"incik azmi" pun mencampakkan  kunci pagar itu . ehhehe . suka nya aku . ^__^ maksehhh"incik azmi" !


peristiwa 3 :

raya feast tyme ni, kitorg balik lambat. biasalah dinner kat HOTEL kan , bayar RM50 tuu . tapi memanggg berbaloi , berbaloi baloi. haha.  i melantak makanan kat ball room tu sampai lebam. haha ^__^ burrbb*alhamdulillah,kenyang haha . okay2 sambung story , sampai je kat depan gate jambu <3 , aduhhh . gate dah tutup. ceit *mencarut lagi  kali ni pun kira lucky jugak sebab ada , izan n sorg senior teyl cohort 4 , *fuhh,lega . so , apa agi .  i pun jalankan tugas . calling"incik azmi". dan macam biasa , dia pun campak through koridor dia . dgn muka tersenyum ^__^ makseh sekali lagi"incik azmi" . !


peristiwa 4 :

i lepak @nona bersam gang black poret i , hehehe . balik gate jambu <3 ingat kan sempatt lah kan . tapi fuhlamak , punya skema blog jambu <3 , gate dah tutup kot , tgk jam kat enset , belum kul 11 lagi . meowww~ sungguhh . nampak seorg kakak ni tgh gayut kat tangga so , kira nak mintak tolong lah kan , tapi punya kerek tahap badak tension aku T__T , tapi last2 dia myb kesian tgk aku buat muka seposen kat luar gate tu kot so , dia pegilah tolong tnya kat kakak yg selalunya pgg kunci gate tu, tapi malang sungguh, kakak tu takde . ceit *mencarut lagi yg aku pelik ,tetiba  kakak yg kerek tahap badak tadi tu pon lesap jugak , right after dia tnya kat kakak yg pgg kunci tu , meowww~ nya T__T geram aku , terbiar aku terkontang kanting kat luar gate tuh T__T , so terpaksa lah calling "incik azmi" segan aku taw , asyik2 aku je yg yg call , call pun takde sebab lain , mesti sebab kunci gate . meowww~ sungguh aku aka manja ^__^ haha . makseh "incik azmi" !

peristiwa 5 :


ni baru je jadi tadi , petang tadi , blackout kot kat condo idaman jambu <3 ni , geram aku , aku geram sangat , aku terus tido . haha. pastu aku bangun je tido dah dekat nak maghrib, ''awatnye gelap semacam ni oii" dalam hati aku. haha . ceit *again,mencarut blackout lagi ke. meoww~  "sapa dalang suma ni , g lah betulkan woii ! dalam hati aku" hehe ^__^ *respect senior woott~wooot~ . pastu aku n roommate aku merajuk T__T kitorg blah @nona , lepak sana tgk tv , makan2 sandwiches aisha buat , yummy . hehehe . pastu kul 10 camtu balik jambu <3 dgn harapan dah ada letrik , ceit*ter-mencarut asal bilik aku je takde letrik, emo arh ni kan . meowww~ pastu malas nak panjangkan cite , direct g umah"incik azmi" , pastu on d spot"incik azmi" bersama seorg uncle , baiki , masuk bilik tv , sekali push je . winkwink* dah okay ^__^ . wahhh . sayang lebih lah kat warden aku"incik azmi" ! 


habis sudah cerita aku , hehehe . penat tak baca ? hehe . jangan cakap penat taw , T___T sedih i !
hehehe . apa apa pun , jarang nak dapat warden yg caring dan loving macam"incik azmi" ni , haha . so atas bantuan dia selama ni , raya hari tu aku bawak kan kek lapis istimewa mak saya buat  . hehehe . comel tak aku ? heheheh <3

dia lah super hero ku , membantu tatkala ku dalam kesusahan"incik azmi" ^__^

 
 
 
[close]