Miss Butterfly's Stories: 2011

Monday, 19 December 2011

Cupcakes yang comel

celoteh efalovesukasuki

Salam


Cupcakes yang dibuat oleh saya. Epp, jangan salah faham. Saya just buat hiasan je (topping). Hehe. Adunan dia semua bonda yang bikin deh. Haha

Jadi dekat bawah ni ada 3 gambar cupcakes yangs empat diselamatkan dari dibaham oleh adik adik ku. Haha. 

Nampak sedap, kalau makan. MEMANGGG sedap. Kalah yang jual mahal mahal kat kedai tuh. Opss. Hehe




yang love tu special, saya punya lahh ^_^



yang sevelah love tu, bunga. Macam tak menjadi kan? ^_^



Yummy! Nak buat lagi. ....





Okay lah. Itu je ;) Ada masa update belog ni lagi. kbye



wasalam




Thursday, 15 December 2011

Result dah keluar!

celoteh efalovesukasuki

Alhamdulillah, syukur. Lulus. Next year jadi degree student pulak. Bertambah lagi cabaran dan dugaan. Apa apa pun, sangat terharu sampai menangis. Tapi air mata yang mengalir, ku biarkan je. Air mata kebahagaian kan. ^_^ Tak rugi. 

Sebelum buka portal tu, tangan punya lah mengigil. Kecuakan yang sangat luar biasa. Oh hemmm Geee !


Thanks untuk yang mendoakan ibu bapa , kawan2 yang memberi sokongan moral, physical  dan 
roommate yang selalu ada ;

*dah mcm ucapan convocation aku rasa. HAHA*


Okay, sambung enjoying my holidays! ;)



p/s; bye foundation year, Hi Degree ! Be nice with me <3








Monday, 5 December 2011

This is for becoming

celoteh efalovesukasuki

Hai,





Kbye ^_^

Saturday, 3 December 2011

Cuti yang berfaedah gituuuu

celoteh efalovesukasuki


Kerja waktu cuti ni :

*sumber google*

*sumber google*

Seronok kan ? Mestilah ^_^ Sangat seronok cuti ni, siapa cakap boring? Ohhh, tolong lah jangan cakap boring, nanti menyesal wooo. Kita mesti bijak merancang cuti, kalau boring tu, buat lah pape yang sangat best dan anything yang korang tak dapat nak buat bila cuti dah habis nanti. ^_^

Sepanjang cuti ni jugak, saya belajar memasak. Sedikit demi sedikit. Plus, belajar buat kek. ^_^ Seronok, seronok! Hehehe. Btw, dalam keseronokan ni, of coz lah rindu dengan kawan2. Especially Black Poret tersayang dan Geng Remotties jugak. ^_^

Ha! Ada satu benda yang belum buat. Jumpa kawan sekolah rendah yang ter-chinta! ^_^ Tunggu diorang tak busy, then baru boleh hang out together -gether ! ^_^ Seronok sangat. Hope kawan2 yang tengah bercuti tu, jangan lah boring2 kat rumah tu. nanti menyesal ^_^

Okay then. Nak sambung menjahit manik kat baju, kenduri kawen minggu depan woo. i'll be going to Brunei soon. Cuzzy-s , missing u all so much , okay ^_^

Enjoy sangat ! Okay =) *smiling with a BIG grin* 


#His birthday is next Tuesday! Happy Becoming Birthday =)



kbye. 





Sunday, 27 November 2011

Emosi tak stabil sebab. . .

celoteh efalovesukasukasuki




Aku rasa sakit, kau pula?


Saling tak memahami? Entahlah, dahlah jauh, sekarang semakin betambah jauh. Tindakan aku ialah, Deactived FB, tapi active ke deactive ke sama je. Kau takkan perasan kewujudanku. Aku tak minta banyak, bahkan bukan wang ringgit sekali pun. Aku cuma mahukan perhatian,walaupun sedikit, sebesar zarah. T__T

Aku rindu nak skype, texting, calling sampai tertidur dan kalau terbangun sambung calling balik. I DO REALLY MISS THAT MOMENT. 

For u, i'm writing with insane.........

Sometimes i wonder and asking myself, where the old you? The one who makes me fall in love with. Where are you? Had gone nowhere, missing in action, or with someone else without i'm knowing. I just can't stand alone, i need a parachute to go far from here, i need u.

Then, if u find that u need me. Then just unlock me, because i am locking myself. because i wanna make sure that i will never fall in love with another guy besides u. U are the only one that i have and i need, forever.

 

and i think i had written a lot .

p/s: i do really appreciate it if u read this entry. T_T















Tuesday, 22 November 2011

Surat untuk korang

celoteh efalovesukasuki





Hai! Dah sampai kat rumah ni handphone, lappy semua dah tak sentuh dah. Landing je kat airport terus berlari-lari anak masuk dalam kereta dan terus tidor *hiperbola*.

Hari kedua kat rumah baru terhegeh-hegeh nak korek-korek handphone kat dalam luggage, nak charge handphone lah , nak cek email lah , kot kot lah result exam dah keluar ke kan =.= lecturers aku memang cepat je bab bab menyemak papers exam nih. Semangat lah katakan. *Harap result aku okay okay saja*.

Kepada kawan-kawan aku, sorry dari hujung kaki ke hujung rambut,

Saya ni kalau kat rumah, memang pemalas nak charge handphone, malas nak online, kalau nak online pun sekadar usha dua tiga minit je. Kot kot ada yang penting ke kan. Lepas tu, handphone saya ni selalu dan setiap masa dalam MODE: SILENT. Kemudian, handphone saya pula saya selalu sorokkan dibawah bantal, dalam handbag, di atas almari dan dalam timbunan baju. *pelik tp benar* Sebabbbbbbbbbbb itu adalah SAYA @ EFA , saya memang macam tu.  

Sekian terima kasih
Truly love,Efa

Jadi itulah ceritanya. . .

Jadi sekarang nak tengok TV dan tak nak fikir pasal result dulu.
Spoiled my mood je taw! *suara ala2 nyah*






Kbye!







Friday, 18 November 2011

Cuti ialah hari paling seronok dan azam cutiku

celoteh efalovesukasuki





End of the year, mestilah synonym dengan cuti. CUTI bagi aku hari yang paling membahagiakan dan bagi aku juga jangan lah sia siakan nikmat yang diberi tu. Walaupun sebulan, dengar ja macam lama, tapi sekejap. Bak kata pepatah "bontot pun tak panas lagi" . 

Sebelum mula cuti, apa matlamat korang cuti ni? Kalau aku . . . 

  1. Nak bisnes, aku nak start online dan offline bisnes. Sebelum ni dah start pun tapi secara offline ja, maksud aku, aku mula berbisnes di maktab aku je. Bisnes apa? Hehe. Nanti kite cecite okay ^_^
  2. Nak selalu drive, supaya basic skills aku tak hilang kemana. Sebab aku ni kalau lama tak drive memang macam siput drive cengkerang lah jawabnya. 
  3. Nak layan orang rumah macam boss, contohnya masak untuk diorang, kemas kemas rumah tanpa di suruh. *tak bermaksud sebelum ni aku di suruh baru buat kerja* HAHA ^_^
  4. Nak spend time dengan family, and janji akan pergi kenduri kawen kalau mak ajak. Sebab sebelum ni, memang pemalas nak pergi kenduri. Tapi bila pikir pikir balik, apa salahnya pergi kenduri, nanti ko kawen tak de orang datang baru tahu. *sadis jugak kan kalu macam tu*
  5. Nak Tolong Orang Selalu (TOS) *eh, apa kejadah cogan kata Pandu Puteri nih*  HAHA




ehhhh, kejap. Nanti sambung lagi. Sebabbbbbbbb, dah nak check in nih, Yelah, kan nak balik rumah ! ^_^




HAPPY HOLIDAY, TAKE CARE n SEE U NEXT YEAR in DEGREE PROGRAMMED ! InsyaAllah =)








Sunday, 13 November 2011

Baru ku sedari

celoteh efalovesukasuki



Makan berjam jam sanggup pulak,
tapi kenapa kalau . . . . 

STUDY berminit minit cepat je penat ?






*baru tersedar, jadi dia pun berhenti makan dan terus study*


Kbye.





Breaking Dawn Part One, bila??

celoteh efalovesukasuki


The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 (English)

Set after Bella (Kristen Stewart) chooses Edward Cullen (Robert Pattison) over Jacob Black (Taylor Lautner) in "Eclipse", Bella marries Edward where they spend their honeymoon on a private island, called Isle Esme, off the coast of Brazil. Two weeks into their honeymoon, Bella realises that she is pregnant with a half-vampire child and that her condition is progressing at an unnaturally accelerated rate. After contacting Carlisle, who confirms her pregnancy, she and Edward immediately return home to Forks, Washington. Edward concerned for Bella's life and convinced that the foetus is a monster as it continues to develop with unnatural rapidity, urges her to have an abortion. However, Bella feels a connection with her unborn baby and refuses. When the baby is born, the Quileute wolf pack decides that Bella's child is a danger and threatens to kill the child, forcing Jacob Black to leave the pack and starts his own.


Classification: NA 
Genre: Thriller / Drama / Fantasy / Romance

General Release Date:24 Nov 2011 GSC Suria Sabah , Sabah


Distributor:
 Nusantara Edaran Filem
Cast: Kristen StewartRobert PattinsonTaylor LautnerDakota FanningPeter Facinelli,Elizabeth ReaserAshley GreeneKellan LutzJackson Rathbone
Director: Bill Condon






Okay, dah tau best timing bila nak pergi Kota Kinabalu! 

^_^






Saturday, 12 November 2011

Jangan terlalu mengharap sangat

celoteh efalovesukasuki




Kalau marah mesti semua tersembur keluar tanpa kewarasan yang pasti.
Tak semua orang tu perfect, 
memang betul. saya setuju.

Tetapi kita nak jugak jadi perfect 
sebab
kita selalu nak kan yang terbaik
bah kan lagi baik dari yang terbaik.

"Being the best among the best" - bak kata quoted omputeh kan

Tetapi, walaupun kita dah mencuba sedaya upaya dengan kudrat yang ada,
kalau dah Dia ingin menguji hambanya,
kita harus terima itu sebagai ujian dari Nya.



Jadi apa yang aku nak cuba simpulkan kat sini, 
jangan expect semua orang akan paham kita sebab siapalah kita kan.
Memang kalau ada peluang untuk diberi keistimewaan aku memang nak sangat 

Kebolehan mengetahui isi hati dan persaan orang. 



Sekian. Kbai



Menjawab Tagged Cik Miha

celoteh efalovesukasuki

Entry ini di tagged oleh Miha



Rules

1. Each person must post 11 things randomly about themselves.
2. Answer the questions the tagger has set for you in their post and create 11 new questions.
3. Tag 11 persons and link them to the post.
4. Go to their page and tell them you have tagged her.
5. No tags back!




Baik Miha, saya jawab dalam bahasa melayu okay ^^




11 perkara pasal Miss Butterfly :



  1. Nama penuh seperti dalam i.c  Dayangku Effa Zulaikha  nama bapak tak diletakkan sebab tak ada extra boxes untuk nama beliau =.='
  2. Anak sulung, walaupun ramai cakap saya anak bongsu. *sila jangan muntah
  3. Bakal cikgu, kira dapat extra presents la kan. 16 May setiap tahun. HAHA
  4. Saya suka butterfly dari dulu lagi, tapi semakin suka sejak semester 1 di Ipgkpp ^_^
  5. Suka snap pictures, tapi tak nak menonjolkan sangat kesukaan tu. . sebab bukan pro pun. *humble
  6. Ada printer canon yang bunyi nya macam anjing menyalak. *sangat annoying printer itu, tapi banyak berjasa. #SobsSobs
  7. Saya suka bergossip. *sejujurnya
  8. Suka vintage 
  9. Lagi suka calling dari texting, sebab texting menyakitkan jari jemari.
  10. Suka download gambar gambar bunga, quoted dan vintage pictures dari tumblr.
  11. I am not me, bila korang first kenal dengan saya. Semakin lama kita kenal, u'll know me very well ^_^


Soalan daripada Miha



1. Best tak main tag2 ? reason(s)?
  • Kadangkdang best, selalunya seronok! HEHE ^^
2. Pernah dating? Berapa kali? Best ke?
  • Pernah, tak ingatlah berapa kali. Tak kira pun.
3. Azam untuk next year?
  • Jangan jadi seperti tahun ini. ^_^
4. Siapa orang gila yang pernah anda jumpa (kalaulah) ?
  • Ada, tapi takmao cakap. Kesian taw ^_^
5. Anda rasa anda hensem ke cantik ke or hodoh? JUJUR! Kenapa anda rasa macam tu?
  • Cantik, ciptaan Allah. =)
6. Kalaulah ada kelebihan, kelebihan apa yang anda nak? (cth : kelebihan empathy) why?
  • Tahu isi hati orang lain, supaya orang tak kecik hati dengan kita.
7. Tarikh perkahwinan dalam hidup?
  • Tak tau lagi. 
8. Nama femes/ feveret anda?
  • Cik Ramarama
9. Nama orang yang anda sayang sangat2 selain keluarga?
  • SAHABAT
10. Pernah sakitkan hati kawan baik sendiri tak? Apa jadi?
  • Tak rasanya =p

11. Apa perkara “gila” or “yang tak masuk akal” yang pernah anda buat?
  • Saya masih waras setakat ni. Dan innocent ^_^ HAHA



Okay. I'm done. Tak tau nak tag sapa. Freely tag lah ye, if korang nak buat. Silasila ^^





harus lah rindu T_T

Kbai




Tengah final exam

celoteh efalovesukasuki

Lama tak update sebab tengah exam, 

FIRST and FINAL exam untuk foundation ni ^_^ 

Doakan saya dapat buat sehabis baik InsyaAllah.



Mintak maaf kalau ada salah dan silap selama perkenalan kita ^_^



p/s: Tinggal dua papers lagi, hmm. Lepas tu cabut lari naik BELON balik SARAWAK ^_^









Monday, 31 October 2011

Aku suka tapi akhirnya menyesal

celoteh efalovesukasuki


Baru je lepas habiskan

 5 essays literature + 1 essay Social Studies + 1 soalan Stimulus Social Studies

tangan pun dah keras, pensel tekan warna pink aku pun dah melekat kat tangan tanak tanggal
-.-
(tak salahkan kalau aku nak buat muka lesu)





Ahhh~ 

aku tak nak buat lagi. 

Ibu . . .  apa nak jadi dengan anak mu ni. Tolonggg tarik telinga sikit.

janji punya janji tanak buat kerja last minit lagi, ntah bila lah kan nak tunaikan janji.

Janji manis sajaa 

-.-



 esok dah start study week, oh exam! Cepatlah datang aku nak cuti, walaupun belum ready pape lagi. T_T nak menangis air mata darah aku rasanya. Hmmmmmmmm



p/s:
tag akan di balas secepat mungkin, sabar k ^^(V)




Saturday, 29 October 2011

Cheer up

celoteh efalovesukasuki


Cubalah faham, air mata sangat senang mengalir.
Sebabnya, wanita berhati lembut . . .




La Tahzan




^_^




Friday, 28 October 2011

Asrama + Bilik Terbuka 2011

celoteh efalovesukasuki
Bilik saya bersama roommate !
Ikut pertandingan tapi tak menang, mungkin ada bilik yang lebih cantik dan kemas dari kami #ayatmintaksimpati

Kos barang :  >RM30
       Tajaan:  Kamdar dan Mydin
Masa berkemas :     2 hari

Tema tersindiri  : Maroon ^^








Sedih lah jugak sebab tak menang, tapi dah nama adat bertanding. 
Mesti ada yang menang dan ada yang kalah kan. 



Tapi apa yang penting, hari terbuka ni sangat bagus lah sebab sejak hari tu, 

Aku memang tak nak pergi mana mana sebab rasa SELESA SANGAT sampai tak nak kuar dari bilik !
Kalau kat kelas, aku memang akan terfikir fikir je pasal bilik. Dalam hati *tak sabar nak tido kat bilik* HAHAHA 
Pastu, bila kat bilik rasa tenang je. Hilang semua stress lepas lecture, betul i cakap ! 
Apa yang penting, Kebersihan pun terjaga. ^^


Jadi penting ada bilik yang kemas cantik lawa ~ dan tilam yang empuk !  Zzzzzz


^_^


p/s: Selamat berhujung minggu, exam tinggal lagi 2 minggu. Tapi nak buat taktau je. HAHA

Kepada mereka yang nak SPM & STPM . All the best =)





Thursday, 27 October 2011

Fresh dari ladang

celoteh efalovesukasuki


Salam!

Walau busy mana pun, efa menyempat men-design header baru yang simple je. Tak sampai 20 minit pun dah siap ! hehe . Sila komen kalau nak komen, Okay tak ? ^^




SEBELUM
|
|
V






SELEPAS
|
|
V








Spontaneous Thursday #3



celoteh efalovesukasuki



#rindu ='/

Sorry, bukan mengongkong tapi sayang. 
 Mark my word  k.



Sunday, 23 October 2011

Semuanya akan Ok saja

celoteh efalovesukasuki


Dear friend. Morgirl Green. Please be strong, i feel really bad, because i was not there, with u. .

I will be back soon!

I wanna make u happy and be strong enough to face the world because i believe that

Everything gonna be okay, i promise!


Sepatah dua kata untuk kawan2 dan roommate tesayang:

* dear friends, jaga diri, keselamatan diri yang paling penting. Kalau tinggalkan bilik, even pergi toilet pun PLEASE lock your room, locker and simpan barang berharga kat almari. Sayang korang and 


Pesanan penaja untuk si lahanat pencuri, 

Biarlah Allah membalas segala jasa budi baik taik lembu korang. Sekian terima kasih




Friday, 21 October 2011

Rest sebentar bermain application | Love Poem

celoteh efalovesukasuk



Jomlah merehatkan minda sebentar dengan men-generate Poem kita sendiri. Menarik kan? hehehe

Yang kat bawah ni, poem saya ! Jiwang gitu ^^




Once More, My Love

This night I shall dream of your bedazzling pink hair and jaguar-eyes.
Wrapped in echoes of your mellifluous eyes-music,
I long to sip from your strawberryful lips.
In my dreams, we fly on the exquisite winged spinach of blueness -- skimming vast continents of lipss and rabbits.
The depths of all the oceans of the universe shall never separate our grapes.
Brilliant as love sing Butterflys, the seas greet us from afar.
In the twilight we feast on chocolate-coated deers and tender Cindarellahearts of love
Adorned in white silk, we pluck our cracking love chimes from our Smileys.
I press the Princess that you wear around your neck against my lips-muffin so that our strawberrys melt into one.
You will always be my little Izz-cakes face, the jaguar of my own lovesing eye of love.











Hahaha. Amacam okay tak ?? Korang nak generate korang nyer Poem sendiri?


KLIK SINI!




p/s: credit to Cik ReinGreeny ^^ thanks, i enjoyed it so much <3

Sahabat

celoteh efalovesukasuki




Aku baru je lepas blogwalking, dan terbaca satu entry kat blog ni. Aku setuju dengan apa yang dia tulis kat blog tu.

Kawan, bila susah datang mencari kita, tapi bila senang, dah lupakan kita

bukan nak mengungkit, cuma kita sebagai manusia pun ada perasaan. Apatah lagi, insan yang sensitif macam aku ni. Cepat sangat berubah mood. Aku bukan nak cakap sesapa, kadang2 kita tengok kat sekeliling kita, pelbagai jenis ragam manusia yang dapat kita lihat. Ada yang pelik dan ada yang LEBIH sensitif dari aku pun ada. 

Kita hidup bermasyarakat, jadi pandai pandailah give and take , jangan asyik nak menang je. Lagi pun masing masing dah besar, dan ada segelintir kita dah belajar pun pasal Conflict and Resolution, jadi pandai pandailah solve kan masalah tu. Hmm. 

Yang aku dok membebel sampai masuk subjek Social Studies ni apahal pulak?? Oh, rindu kat lecturer lah katakan. Opsss ^^


Klah, LDS tak buat lagi.Aku memang confident, kalau tak confident macam mana nak hidup en. ^^




Thursday, 20 October 2011

20102011

celoteh efalovesukasuki




Dalam fikiran asyik fikir, to go or not to go ? 

Okay, sekarang keputusannya, I am going ! 

KL wait for me, SMSS ? hmmm ...



Kbye :/



Wednesday, 19 October 2011

marah

celoteh efalovesukasuki



esok dengan seronoknya sepatutnya tak ada kelas, tetapi ada kelas. DAim. 


SPOILER! thankyou



*dah lah aku lama tak update, hari ni tetiba update buat entry marah marah pulak kan. Panas aku. 
  Sorry~

Monday, 10 October 2011

Esok Exhibition SS

celoteh efalovesukasuki

Salam!

Esok exhibition SS, i mean kejap lagi lah pukul 8 pagi sebab sekarang dah pukul 2 pagi !


  • Mata panda
  • Mata "X"
  • Pray for our success , Okay?
  • OUR LAST ASSIGNMENT excluding reflection for SS -.-''

Mata panda tak panda, but still update blog ! Oh yeah~~~


Oh semalam tido pukul 6 pagi, 
bangun kembali pukul 9 pagi,
dan sekarang tido pukul 2.30 pagi
dan kemungkinan

esok akan bangun pukul  6.30 pagi.

Tahi *shit*

Aku taknak mata aku macam menatang kat bawah ni *hi cik panda*





p/s: tomorrow will update about the exhibition. 

Btw, our main topic is CONFLICT & RESOLUTION
- my group choose TRANSGENDERISM as an INTRAPERSONAL CONFLICT. 

Do support us, at Dewan Agung, 8 a.m - 1 p.m

^_^

 Oh yeahh~~ kbai.


Wsalam.






Saturday, 8 October 2011

Meng-gila bersama roommate

celoteh efalovesukasuki


Kita buat muka sopan sikit ye~






eh, kejap kejap ..





ramai yang dah taulah rahsia kita ......... 





Jomlah menyorok. Semua orang dah tau kita suka makan *_*








p/s : Its weekend peeps! I really love weekend so much <3






Friday, 7 October 2011

Social Studies lover

celoteh efalovesukasuki


Sisa-sisa akhir menunggu detik2 terakhir asssigment untuk semester ni. 
Lepas tu dah mula melangkah nak masuk final exam. Cuak!

Rasa ringan sikit kepala lepas peresentation Social Studies tadi, berbaloi lah jugak tido pukul 4 pagi kan. 
Dah lah turn yang ke 12/15 group, mana tak nebes. Tunggu dari pagi, last2 turn group efa waktu petang. 

Ni baru je habis buat academic writing, 1000words je. Nasiblah, dan slide presentation tadi sangat membantu efa untuk mengembangkan dan memperbanyakkan words dalam essay tu. Haha

by the way, tak sabar nak 10 October ni. Hari kemuncak, meaning to say , THE LAST ASSIGNMENT for this foundation year. Macam tak percaya kan =)



p/s; doakan yang terbaik untuk group kami yeah ^^\m/




Thursday, 6 October 2011

What you see is not exactly what you think

celoteh efalovesukasuki



LOOK at the camels first and then read the message below.



This is a picture taken from directly above these camels in the desert at sunset. It is considered to be one of 





the best pictures of the year. When you look closely, you can see that the camels are the little white lines in the 


picture. 



The black images you see are just the shadows!

Sometimes, our "problems" seem to be as big as the shadows...but they are little. Have a lovely day!




LOOK ONCE MORE. YOU CANNOT BELIEVE IT, RIGHT?









#facebook







Wednesday, 5 October 2011

Mengapa perempuan sering menangis?

celoteh efalovesukasuki





Kerana wanita itu unik.


Ku kuatkan bahunya untuk menjaga nak-anaknya


Ku lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman,

Ku kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia,


Ku teguhkan peribadinya untuk terus berjuang pada saat yang lain menyerah

,
Ku berikannya naluri untuk mencintai anak-anak dalam apa jua keadaan sekalipun,


Ku kuatkan batinnya untuk tetap menyayangi walau dikhianati oleh teman,


Walau disakiti oleh “orang” yang dia sayangi..


Wanita makhluk kuat

,
Tetapi jika satu saat dia menangis itu kerana Ku berikannya air mata untuk membasuh luka batin dan memberi 



kekuatan baru.

Saturday, 1 October 2011

30 September 2011

celoteh efalovesukasuki


Happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday to you!
Sweet 19th dear

"semoga panjang umur dimurahkan rezeki,sihat walafiat 
dan berjaya di dunia dan akhirat bersama keluarga dan insan yang tersayang!"



Poretties, Remotties for ever!




Tuesday, 27 September 2011

Bukan tak berani cuma | Takut

celoteh efalovesukasuki



kadang kadang aku teringin nak jalan sorang2
tapi apa yang membantutkan perjalanan ku ialah

aku tak berani, tak berani nak melintas jalan raya.

aky tau kalau aku jalan sorang aku mesti naik rapid.
kalau naik rapid mesti kena menyeberang jalan.

TAKUT!

but one day, aku harap sangat aku dapat jalan sensorang.





p/s: penting ke ? mybe ... ^_^




Monday, 26 September 2011

again about FAKE

celoteh efalovesukasuki


ingat kan aku je fake, tapi ada lagi yang +fake dari aku.
haha

aku bagi dia *superb faker* 

kadang kadang aku nak je cakap, sayang oi, baik yak payah senyum. Nampak bebeno fake nye -.-'





the power of being fake

celoteh efalovesukasuki


kenapa sensitif sangat ni? kalau ye pon period agak agak lah.

*i just wanna be with u*








Saturday, 24 September 2011

Miss & Mr TESL Raya 2011

celoteh efalovesukasuki



Thanks korang sebab vote *malu* :')





Smile

celoteh efalovesukasuki


senyuman paling ikhlas

Baru nak berkongsi kegembiraan, tapi dah spoil.

yelah, bak kata nenek, jangan nak gembira sangat, last last menangis tak belagu.

Sabar k. 


Enough is enough

celoteh efalovesukasuki

Janji, aku rasa ungkapan tu susah nak diungkapkan
tapi kau? Senang, macam makan nasi. 

tak tau napa aku rasa macam disakiti. taik betul lah. haish

|i'm ignoring u|

:'(









Tuesday, 20 September 2011

Geram | tapi sikit je




Aku tau, tapi saja buat tak tau.
Malas nak panjangkan cerita. The end.




Sunday, 11 September 2011

#What do you want?

celoteh efalovesukasuki




Tears come and go~




but He still, always be with me.





[close]