Miss Butterfly's Stories: mencabut chewing gum terlekat

Saturday, 4 June 2011

mencabut chewing gum terlekat

celoteh efalovesukasuki


bantal aku comel jadi comot T_T seddddihhhh*versi nyah*

CHEWING GUM melekattttt kat bantal kesayangan aku! what should i do?? nothing can be done T_T

sakit jugak hati ni, kalau lah aku tau sapa lah yang makan chewing gum ni. kalau bagi aku takpelah jugak, ni satu hapak pun tak bagi kat aku. hampeh betul. pastu melekat pulak kat bantal aku. 

pikir punya pikir, macam mana nak buat nih. so, aku kira nak ambil jalan mudah aku nak gunting je area yang kena lekatan chewing gum tuh. tapi tak ke buruk rupanya tu. buruk bebeno T_T

Nasib baik, pagi tadi adik aku bukak channel TVIQ. topik tadi cara-cara hilangkan lekatan chewing gum. haha. memang terbaik, dalam kepala otak aku ni, duk pikir, buih sabun ke, clorox ke, tapi tup tup.... tau tak apa yang boleh tanggalkan lekatan chewing gum??

|
|
|
|
|
|
V


tak kisah apa jenama peanut butter tu, asal kan dia peanut butter yang melekit lekit tu ^_^


jadi, percaya tak? Memang betul, peanut butter lah jawapan nya untuk menanggalkan lekatan chewing gum itu! Bagaimana? Kenapa?

Bagaimana?
# tempekkan sesudu atau mengikut saiz bulatan/area yang terkena lekatan chewing gum tu.
# perlahan-lahan geselkan dan sedikit demi sedikit chewing gum itu akan tertanggal.
Mudahkan kan? ^_^

Kenapa?
# dari segi saintifik peanut butter mengandungu err~ better korang google. haha. sebab aku tak ingat apa yang dia explain kat dalam tv tuh. ^_^ tapi bagi sesapa yang belajar Chemistry Form 5 , hah confirm tau ^_^ 





*aku pun happy tergolek-golek sampai tertido dengan bantal busuk aku*









4 comments:

  1. haha. cali. kesian. bantal mu dmana kn? d rumh? adi mu puny krja tu. hehehe.

    ReplyDelete
  2. au, ina lagi tu. sua ikenal pati iapa yang melakatkan atuu. haha :D

    ReplyDelete
  3. eh pasni boley la gtaw kt budk smss bia diorg cbut sume chwing gum bwh mje=)

    ReplyDelete

Thanks for the comment ^.^//

[close]